Over Loes

Mijn naam is Loes Oosterveld, een geboren HSP’er. Mijn biologische moeder moest mij meteen bij de geboorte afstaan, omdat ze niet voor mij kon zorgen. Na 4 maanden ben ik in een gezin geplaatst. Ik ben toen terecht gekomen bij liefdevolle ouders, Henk en Nolly Oosterveld, in het mooie dorp Diepenveen vlak bij Deventer. Daar heb ik de zorg en aandacht ontvangen die een baby/kind nodig heeft om blij en gelukkig te zijn. Gezonde voeding, rust en reinheid, sporten en spelen, lachen en buitenzijn, kortom een veilige haven om op te groeien. Pas na 5 jaar konden mijn ouders mij definitief adopteren. Een hele opluchting.

In mijn jeugd hield van tekenen, lezen, buiten zijn, spelen, klimmen, avonturen beleven en sporten. Tijdens het buiten zijn kon ik uren in stilte van de vogels, de vlinders, de wolken en de koeien genieten. Zo heb ik mijn verfijnde zintuigen en de liefde voor de natuur ontwikkeld. Zo wist ik van kleins af aan al dat er meer is tussen hemel en aarde en verlangde ik ernaar om het leven te begrijpen. Onrecht vond ik moeilijk om te zien en ook van geweld en ongelijkheid werd ik letterlijk ziek.

Vanaf mijn 10e heb ik me dagelijks uitgeleefd op de tennisbaan. Voor een hsp’er een geweldige manier om je lichaam te voelen en je lichaamsbewustzijn te vergroten. Tennis was mijn sport en later heb ik daar mijn beroep van kunnen maken. Eerst tennislessen geven, toen een tennisschool opgericht en zelfs een tennispark gekocht. Het was een mooie tijd waarin ik veel gewerkt heb en interactie had met allerlei verschillende mensen.

Op 19 juni 2002 ben ik moeder geworden van zoon Thomas. De zorg voor een kleine jongen is intensief en omdat ik mijzelf beter wilde leren kennen en me verder wilde ontwikkelen hebben wij het tennispark destijds verkocht. Met het geld en de tijd die ik toen had kon ik genieten van het moeder zijn, allerlei opleidingen volgen en ben ik op zoek gegaan naar mijn biologische moeder. Na het derde gesprek met de raad van de kinderbescherming en mijn biologische oom en tante vroeg ik: en waar is mijn moeder dan nu? 

Over Loes

Het antwoord was bijna niet te geloven: letterlijk op een steenworp afstand van mijn woonadres, in Deventer zelf, woonde ze op een fijne zorg/woon plek in psychiatrisch ziekenhuis Brinkgreven in Deventer. Ik viel bijna van mijn stoel. Zo dichtbij? Aan de andere kant voelde het heel koesterend. We zijn innig verbonden en ondanks de afstand van toen is ze altijd dicht bij mij geweest.  

De eerste ontmoeting was bijzonder mooi. Men was bang dat zij het niet aan zou kunnen en ik niet door de vorm heen zou kunnen kijken. Het tegendeel was waar. Het was een ontmoeting op zielsniveau. Het leek alsof ik via haar ogen ‘dwars’ door haar heen keek de aarde in. Mijn yoga teacher van toen zei dat Karma op die manier in één keer wordt ingelost. Weg. Foetsie. Nu ben ik Mentor van haar en bezoek haar elke twee weken. 

Nu woon ik met mijn Partner Stefanie in Raalte en we hebben samen 2 kinderen van een Deense donor. Mijn biologische zoon woont om de week bij ons. We hebben een levendig huishouden waarbij aandacht, groei, ontwikkeling en tijd voor elkaar belangrijke pijlers zijn in ons gezin.

Wil je weten wat ik voor jou kan betekenen?

Wat anderen zeggen...

Opleidingen

In 2014 heb ik mijn eerste Healer opleiding, Eenheidshealing, gevolgd. De energie voelde meteen vertrouwd en de opleiding gaf me veel inzichten en nodigde me uit om me te verbinden met de aarde energie. Dat riep wel weerstand in mij omdat aarding, het mij volledig verbinden met deze energie, allerlei angsten in mij opriep. Toch was ik er blij mee. Ik had, en heb nog steeds, een groot verlangen om het leven te begrijpen en om mijn leven te helen.

Dan volgt een yoga opleiding in Amsterdam. Yoga Transformatieve, waarbij ik in aanraking kwam met de vijf eeuwen oude yogawijsheid en de cursus in wonderen. Als je dit werk bestudeerd leer je wat gedachten zijn en wat vergeving en verlossing inhoudt. Hierin vond ik de wijsheden en kennis die mij innerlijke rust en vertrouwen gaven.

Vervolgens heb ik een kunstopleiding gevolgd om mijn creativiteit en sensitiviteit met plezier en aandacht te vertalen in kleur, compositie, lijnen en technieken om mijzelf te ‘voeden’ en te ‘helen’.

In Amersfoort bij Coach-Inn heb ik de opleiding ‘vraaggericht energielezen in de professionele context’ gedaan. Zo heb ik geleerd hoe ik mijn helderziendheid en helderwetendheid kan leren beheersen en te richten. Hierdoor kan ik het professioneel in zetten om anderen goed te kunnen helpen en te ondersteunen. Bij Coach-Inn heb ik ook systemisch leren werken.

Bij de Lifeschool van Patty Harpenau heb ik de opleiding tot life & soul coach gevolgd. Wat mijn persoonlijke ontwikkeling weer een groeispurt gaf. Daarop volgend mocht ik door naar de Life Teacher opleiding. Diepgaande heling heb ik daar mogen ervaren.

In 2020 heb ik, als één van de eersten, de OER-licht healing opleiding gevolgd bij Mathijs van der Beek. Dit heeft mij zo geïnspireerd dat ik nu HSP’ers en gevoelig HB’ers ondersteun in hun groeiproces om het leven lichter, gemakkelijker en overzichtelijker te maken. Door healing te combineren met coaching kan ik mensen echt verder helpen.

Kan ik jou ook verder helpen?

Gegevens

Loes Oosterveld
Zwolsestraat 58
8101 AD Raalte

06 25253957
info@loesoosterveld.nl

Btw-nummer: NL136864521B02
KvK-nummer: 73757977

Copyright © 2022 Loes Oosterveld | Website door: Support by Juul 
Privacyverklaring   |   Algemene Voorwaarden   |    Cookiebeleid