Hoogsensitiviteit met test

Ben je empathisch, gevoelig voor emoties van anderen, stel je veel vragen, ben je perfectionistisch en ga je graag diepgaande relaties aan? Dan zou het goed kunnen dat je hoog gevoelig bent en dat prikkels bij jou veel intenser binnenkomen dan bij anderen.

Ieder mens is in staat om te voelen, de een wat meer dan de ander. Veel mensen kunnen speciaal goed proeven of ruiken of hebben een absoluut gehoor. Er zijn mensen met speciaal goed ontwikkelde spieren, er zijn hoog intelligente mensen… die verschillen vinden we heel normaal. En zo heb je ook mensen bij wie er meer informatie uit de zintuigen in de hersens komt; die prikkels worden dieper en breder verwerkt. Het is geen afwijking of ziekte of stoornis, maar in onze moderne wereld die steeds prikkelvoller wordt, en sneller en drukker, ervaren steeds meer mensen de sensitiviteit als ‘last’.

Als HSP’er kun je onwijs genieten van de kleine dingen in het leven, van contact maken, van aanraken. Ze houden van schoonheid en kunst en zijn vaak ook begaafd op dat gebied. Veel beroemde onderzoekers en kunstenaars zijn hoog sensitief. Het is ook een prachtig instrument om in te zetten als je werkt in de zorg, in het contact met anderen: je kunt aanvoelen wat een ander nodig heeft. Hoog gevoeligen hebben veel meer spiegelneuronen – dat is bewezen – die je helpen in te voelen wat een ander mens denkt en voelt.”

Waar moet je op letten als je hoogsensitief bent?

Je mag echt je eigen weg zoeken, pionieren, zelf keuzes maken, je eigen grenzen aangeven. Dat is een van de lastigste dingen, vooral voor perfectionisten. Vooral gaan slapen als je zin hebt om te slapen. Luieren! Contempleren, mediteren, dagdromen – niet alleen voor het plezier, het is echt functioneel. Ook wandelen in de vrije natuur doet heel veel goed.

Ben jij hoogsensitief?

Herken je de meeste kenmerken van jezelf en is dit altijd al zo geweest dan is de kans groot dat jij hoogsensitief bent. Hoog sensitiviteit zit op al jouw cellen. Leer jezelf kennen en zorg ervoor dat je alle emotionele ballast kwijtraakt. Zo kom je steeds beter in je eigen ‘vel’ en in je eigen energie.

Een lichte groet voor jou!

Loes Oosterveld, Helder Zicht op: hoogsensitiviteit & hooggevoeligheid

Gegevens

Loes Oosterveld
Zwolsestraat 58
8101 AD Raalte

06 25253957
info@loesoosterveld.nl

Btw-nummer: NL136864521B02
KvK-nummer: 73757977

Copyright © 2022 Loes Oosterveld | Website door: Support by Juul 
Privacyverklaring   |   Algemene Voorwaarden   |    Cookiebeleid