Healing

Wat is het en hoe geef jij jezelf een healing?

Healing is een vorm van werken met energie om blokkades in het energetisch lichaam op te heffen en weg te halen waardoor je gezonder en gelukkiger in het leven staat en je meer rust en zelfvertrouwen ervaart.

Healing betekent letterlijk genezing. We denken hierbij vaak aan het lichaam. Maar je kan ook emotionele, mentale of spirituele wonden hebben. Deze zijn heel goed te behandelen door middel van energiewerk zoals een healing.

Een healing werkt aardend en zet je lichaam op aarde, als aanmoediging om je lichaam meer en meer te gaan bewonen, zodat je ziel beetje bij beetje kan indalen. Dit is nodig om gelukkig en tevreden te kunnen zijn. Om plezier te kunnen hebben en je veilig en geliefd te voelen op onze planeet de aarde.

Tijdens een healing wordt er op bewust en onbewust niveau gewerkt. Het wordt als koesterend en liefdevol ervaren om een healing te ontvangen. De frequentie van licht zorgt ervoor dat ‘vastgeroeste patronen’ en ‘negatieve energieën’ versneld los gelaten kunnen worden waardoor pijn en ongemak kunnen oplossen.

Persoonlijke ontwikkeling

Healing is een voortdurend proces van persoonlijke ontwikkeling. Elke keer als je nieuwe inzichten hebt ontvangen en je meer in eenheid komt, wordt er weer een ‘nieuwe bewustzijnslaag geboren’. Hierdoor ervaar je meer rust en vertrouwen en neem je gemakkelijker de volgende stap in je ontwikkeling. Wees respectvol naar je eigen proces. Neem de tijd die nodig is en aanvaard dat wat komt. Je ziel weet precies wat jij nodig hebt.

Jezelf verder ontwikkelen, meer rust en zelfvertrouwen ervaren kun je onder andere bereiken door jezelf een healing te geven of een healing te ontvangen.

Waarom is het zo fijn om een healing te ontvangen?

Een healing ontvangen is een van de mooiste cadeaus die jij jezelf kunt geven als je vastloopt, pijn ervaart. Ook als je het even niet meer weet is een healing een geschenk. Emotionele disbalans kan ervoor zorgen dat je onzeker wordt. Hierdoor kan je zelfvertrouwen afnemen. Van emotionele schommelingen word je moe, ervaar je zwaarte en raak je overprikkeld.  Hierdoor heb je moeite om voor jezelf op te komen en je liefdevol en duidelijk uit te spreken. Grenzen vervagen en dan is de kans groot dat de emmer vol loopt en in een burn-out situatie soms overloopt.  

Healing bevorderd een bewuste manier van leven

Door een healing komen zaken uit het onderbewuste in het bewuste, als aanmoediging om je verder te ontwikkelen. Door je verhoogde bewustzijn raakt wat je tegenkomt je niet meer persoonlijk. Je ontstijgt het persoonlijke als het ware. Je ervaart en weet dat je meer bent dan je persoonlijkheid. Het gevolg van bewust leven is o.a. dat je levenstempo daalt. Dat je meer overzicht krijgt en dat je je minder laat afleiden door de ‘buitenwereld’ en meer gaat vertrouwen op je innerlijk weten, op je innerlijke leiding.

De healing verlicht letterlijk het probleem die zorgt voor de onbalans. De meest indrukwekkende indrukken doe je op als je jong bent. Dus voor je 21e levensjaar. Deze indrukken zijn met name te vinden in de onderste energiecentra ook wel chakra’s genoemd. Deze energiecentra zijn poorten van bewustzijn. Het zijn poorten waarmee we met de buitenwereld communiceren en andersom.

In de onderste energielagen bevinden zich de fysieke, de emotionele en de mentale levenslagen. Met gesprekken, zoals bij een psychiater bijvoorbeeld, zijn deze blokkades lastiger op te lossen doordat de herinneringen moeilijk terug te halen zijn. De herinneringen berusten vaak niet op ‘waarheid’. Dat komt doordat de perceptie van een kind of jongere anders is dan die van een volwassen persoon. Een kind of jongere beleefd en ziet de wereld door een heel andere bril. De kinderbril, puberbril of adolescentenbril. Wat niet betekent dat de indrukken onwaar zijn. Die heb je wel degelijk zo gevoeld. Alleen helpen ze je NU niet meer.

Het energetische lichaam bevat informatie

Je fysieke lichaam wordt omgeven door je energetisch lichaam. Deze lagen zijn te zien als je helderziend bent. Wel voelt iedereen deze energetische lagen, alleen is dat vaak niet op bewust niveau. In deze onzichtbare of subtiele energetische lagen is  informatie opgeslagen. Met een healing worden deze lagen belicht en geheeld. Zo kunnen blokkades opgespoord en opgelost worden. Blokkades zijn dus opeenhopingen van energie die minder goed doorstromen. Dit kunnen beperkende overtuigingen zijn of emotionele ‘wonden’ die je in je kindertijd hebt opgedaan. Een healing kan alle trauma’s helen. Ook die je als volwassene hebt ervaren. Bijvoorbeeld van een auto ongeluk of van een jagersincident.

Een voorbeeld hoe een klein voorval, in de kindertijd, een volwassen werk / leven kan beïnvloeden.

Een kind van 2,5 dat niet naar school mag en haar oudere broer van 4 wel, is zeer teleurgesteld en ervaart afwijzing op het feit dat zij niet naar school mag en haar broer wel.  Hierdoor heeft zich een energetische opeenhoping / blokkade van gedachtes over teleurstelling en afwijzing zich vastgezet in een van de subtiele lagen in haar energieveld. Deze energie, dit beeld, is belast met teleurstelling en afwijzing die op latere leeftijd nog steeds in haar energieveld hangt.

Een veel geziene scenario is dat haar hele basis attitude ‘belast’ is met afwijzing en teleurstelling. In dit voorbeeld is de vrouw inmiddels 57 en wordt zich na de healing pas bewust van dit feit. De healing heeft het energetische werk gedaan en de vrouw zelf kan nu concrete stappen maken om aan haar zelfvertrouwen en mindset te werken.

De healing doet haar werk door de blokkade te ‘verlichten’. De energie wordt door een healing geneutraliseerd. De  herinnering blijft, maar de energie is getransformeerd en zal deze vrouw van 57 niet of nauwelijks meer ‘triggeren’. In bovenstaand voorbeeld is sprake van healing en bewustwording.

Het werken in het NU

Door een healing komt er informatie vrij die NU voor jou belangrijk is om de volgende stap te kunnen maken in je werk en / of leven. Simpel gezegd duwt een healing, de oude informatie, de geblokkeerde energie, aan de kant en vervangt het door nieuwe positieve informatie. Hierdoor wordt meer innerlijke rust en zelfvertrouwen ontwikkeld, gevoeld en geleefd.

Een voorbeeld: je kunt je op je werk of in je privéleven gemakkelijker uitten en op een positieve manier issues waar jij moeite mee hebt verwoordden. De ander kan dit goed horen en samen kan er dan een andere manier gevonden worden om tot een oplossing te komen waar iedereen blij mee is.  Je uitspreken is belangrijk om zo de ander ook de mogelijkheid te geven om te groeien.  Je geeft daarmee de andere persoon een cadeau om meer zelfinzicht te krijgen in zijn of haar gedragingen of communicatiestijl.

Healing werkt in op meerdere energetische lagen

Een healing werkt in op bewustwording en af en toe direct op het fysieke lichaam. 

Een healing werkt van ‘buiten’ naar ‘binnen’ toe. Vanaf de buitenste lagen, door de tussenliggende lagen, naar de binnenste laag. Dat is de fysieke laag. Dit is ook de reden dat fysieke issues niet meteen opgelost kunnen worden, maar dat er eerst bewustzijn mag komen op emotionele, mentale of spiritueel energetische lagen.  

Healingen zijn waardevol om te ontvangen en dit zijn de belangrijkste tips:

 • Een healing zorgt voor innerlijke rust en vergroot je zelfvertrouwen
 • Een healing lost ‘oude’ issues moeiteloos en pijnloos op
 • Een healing geeft blijvende resultaten, eenmaal ‘opgelost’ is ook echt weg
 • Een healing verhoogd je bewustzijn, je trilling en je gezondheid
 • De frequentie van licht zorgt ervoor dat ‘vastgeroeste patronen’ en ‘negatieve energieën’ versneld los gelaten kunnen worden, waardoor pijn en ongemak verdwijnen
 • Je wordt blijer, gelukkiger en ervaart meer eenheid van lichaam en geest
 • Door een healing kunnen fysieke ongemakken ineens verdwijnen
 • Een healing werkt op meerdere subtiele lagen en levensgebieden
 • Een healing wordt als koesterend en liefdevol ervaren
 • Gebruik je medicijnen? Dat is geen enkel probleem. Je kan ze gewoon blijven gebruiken. Raadpleeg bij klachten wel altijd een arts
 • Een healing is geen vervanging van de reguliere zorg, het is een liefdevolle aanvulling om jouw eigen lichaamswijsheid te activeren

Gegevens

Loes Oosterveld
06 25253957
info@loesoosterveld.nl

Btw-nummer: NL136864521B02
KvK-nummer: 73757977

Wekelijkse nieuwsbrief

Copyright © 2022 Loes Oosterveld | Website door: Support by Juul 
Privacyverklaring   |   Algemene Voorwaarden   |    Cookiebeleid